Indul a Tangulablog!

Sziasztok!

Hosszú-nehéz munkálatok után eljött az idő, hogy megírjam az első bejegyzésem!!!! Nagyon izgalmas pillanat ez, mert egy olyan dolgot kezdünk el, amit még soha nem csináltunk előtte. Talán ezért a kezdet döcögős lesz, és hibákat hibákra fogunk halmozni, de az élet már bebizonyította: amit az ember akar és szeret abból valami jó fog kisülni.

Szeretett kis blogunk fő témája az egészségápolás lesz, mind szellemi, mind fizikai szinten. Ahogy teszek-veszek a “műhelyben”, mindenféle nagy életbölcsesség, kérdés, válasz, az életemből kiragadott példa és ellenpélda eszembe jut, kifelé kényszerül, mert látom, mennyien szenvednek mindenfélétől, igen gyakran önmaguktól, én pedig olyan sokszor felálltam, -ha szerencsére nem is a totál padlóról, de nagyon a közeléből- viszonylag vidáman, sikerrel, és arra buzdít a környezetem, hogy ebből valahogyan próbáljak “átadni” másoknak, a nálam kevésbé szerencsés természetűeknek, hátha tudok vele segíteni. Hát ezek a szösszenetek fognak a “Kitekintés” címszó alatt szerepelni, mindenféle rendszer és logika nélkül.

Már hosszabb ideje foglalkozunk – azért használok többesszámot, mert családi szinten űzzük az ipart – természetes kozmetikumok, és szappanok készítésével, ez idő alatt szert tettünk sok egészségápolással kapcsolatos új ismeretre, és tapasztalatra, és most eljött az idő, hogy a tudást közzé tegyük, valamint az írás során mi is még több új ismeretre szert tegyünk.

Egy évvel ezelőtt vettünk egy nagy levegőt, és belevágtunk a kozmetikumok professzionális gyártásának előkészítésébe, saját műhelyet építettünk, és a mindenféle engedélyeket beszereztünk a világ (legalább.. ) 4 égtájáról. Nem volt könnyű menet. Mostanra viszont lesz egy (lánykori nevén) ANTSZ által engedélyezett, modernül felszerelt saját gyártóhelyünk, és rengeteg ezzel kapcsolatos tapasztalatunk, amit itt szintén meg tudunk osztani. Lesz szó jogi dolgokról, “lakberendezésről”, webshopokról és minden egyébről, ami egy saját manufaktura megindításához szükséges lehet.

Egyszóval ötletünk van egy csomó, de még biztosan alakul az irányvonal.

Most pedig illendő lenne magamról is ejteni néhány szót. Az Álomhattyú nevet az egyik szappanunknak akartuk adni, de annyira megtetszett, hogy elraboltam és én használom. (Azért az egyik legjobban megfogalmazott szappanunkat majd így fogom elnevezni!) Öt éve foglalkozom kozmetikumokkal, de másfél éve nagyon rákaptam erre a hobbira, és az egész család átvette a megszállottságom. A fiam a technikai hátteret biztosítja, az egyik lányom a designért felelős, a másik lányom pedig kritizálja az alkotásainkat. A család többi tagja tesztelőként funkcionál.

A most:

Olyannyira elkapott a hév, a kíváncsiság, a még többet tudás vágya, hogy idén beiratkoztam egy természetgyógyász szakképzésre; alapvetően csak az volt a célom, hogy a növényekről, (gyógy)hatásaikról legyen ismeretem, és ennek birtokában álmodhassam meg a kencéket, ám közben kiderült, hogy előtte két modult, egy általános egészségügyi, majd a természetgyógyász modult kell elvégezni. No és vizsgázni belőle. Azt gondoltam, hogy majd egy hétvége alatt megtanulom az anyagot, de nem.. Óriási nagy, az állami intézmény (ÁEEK) előtt teendő vizsgákra heteket kell majd tanulni. No, nem baj, nem először csinálom. Most tehát ismét intenzíven tanulok. Annak biztos tudatában, hogy ezen ismereteknek a kozmetikumaink, így TI, kedves leendő termékeink iránt rajongók, veszitek majd hasznát. Emellett használom az agykontroll módszerét is, nagyon hiszek az akarat, és az elme erejében. De erről úgyis fogok még bőséggel írni majd.

(Ui.: az lett a “melléktermék”, hogy a végén természetgyógyász végzettségem lesz, már most szenvedélyesen szeretem, és néhány éven belül teljesen pályát fogok módosítani!!)

Kitekintés:

Mára az egyik legkedvesebb ars poeticámat osztom meg kedves leendő blogolvasóinkkal: “Segíts magadon, Isten is megsegít”.

E szerint élek. És működik. Mikor már mindent megtettem, és úgy éreztem, vége, nem megy tovább, -bármiről legyen is szó-, MINDIG történt valami, ami továbblendítette az ügyet. De szigorúan csak akkor, ha odateszitek magatokat Ti is, vagy legalábbis tesztek a dolog érdekében valamicskét. Tehát nem keverendő össze a “várni a sült galambot” technikáva!!

Próbáljátok ki:)

Hu, megszületett az első bejegyzésem, köszönöm hogy elolvastátok..

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email

Legutóbbi bejegyzések

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kövess minket!